10. LUUKKU - Ilman tätä koristetta ei joulua tule


Onko sinulla jokin sellainen joulukoriste, mikä on oltava esillä joka joulu? Ilman tätä koristetta ei joulua tule. Itselläni ei varsinaisesti ole mitään sellaista koristetta, mikä aina tulisi olla jouluna esillä.

Toki kodissamme on jo useampi poikien tekemä esine esillä, mutta ne ovat esineitä jotka ovat esillä tai käytössä läpi vuoden. Mutta, uskon että vuosien myötä jostakin lasten tekemästä koristeesta tulee sellainen, mikä tulee olla esillä aina jouluisin ja mitä sitten mahdollisesti tuleville puolisoillekin esittelen, kerron miten ihanaa oli saada se kotiin koulusta. 


Mutta, mikä esine on muodostunut minulle tärkeäksi? Minkä nostan aina joulusiin esille? Kun kuopus oli juuri syntynyt ja isoisäni tuli meillä käymään, lähes viimeisiä kertoja kun hän autolla enää ajoi tai kävi meillä. Toi hän mukanaan jouluisen kukka-asetelman kaunissa vihreässä savimaljassa. Tähän maljaan teen joka joulu asetelman. Viikonloppuna laitoin maljan sisälle pienen lasisen maljakon, johon asettelin muutaman liljan.


Maljaan liittyy siis muisto isoisästä ja tästä johtuen malja on minulle tärkeä. Ja, ehkä juuri se joulukoriste, minkä on oltava esillä aina jouluna!

Kaisa
Kommentit

  1. Jouluvaloissa on kummitytön tekemä koriste, se on aina ikkunassa sekä vanhemmilta saatu ledsydänjouluvalo.Joulukuusenkoristeita on vanhoja, joita laitamme joka vuosi ikkunaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perinteet on ihania, kunhan toisinaan pystyy myös tekemään jotain uudellakin tavalla! :)

      Poista

Lähetä kommentti