23. LUUKKU - JOULUN TUOKSU


Joulun tuoksu on vallannut kotimme. Eilen olimme poikien ja isäni kanssa perinteiselle kuusenhakuretkellä. Purot solisi, ojat tulvi ja vettä satoi kaatamalla. Ilma ei ollut siis mitenkään jouluinen, mutta ajatukset olivat kaikilla joulussa ja tunnelma hieman jännittynyt. 


Pojat saivat valita kuusen sekä kaataa kuusen itse. Esikoinen sahasi ja keskimmäinen kaatoi oikeaan suuntaan, kuopus kannusti vierestä. Miten ihanaa yhteistyötä pojilta. Yhteistyö jatkui saumattomana myös kotona, kun esikoinen kantoi kuusen sisälle ja nuoremmat pääsivät koristamaan kuusta.Eipä ole aikaisemmin kuusen sisälle tuominen onnistunut näin helposti. Koristeet pojat valitsi hyvässä yhteisymmärryksessä ja oksat saivat kauniin koristuksen. Minun työkseni jäi vain latvatähden laittaminen sekä ystäväni tekemälle tähdelle löytää vapaa oksa.


Poikien valinta kuusen suhteen on onnistunut ja koristeet kaunistavat kuusenoksia. Enää yksi yö ja on aika rauhoittua joulun viettoon!

Kaisa


Kommentit

  1. Ihqua! Teillä on aito suomalainen kuusi! Perinteet kunniaan. Ihan haistan sen tuoksun tänne asti. Kunpa vielä olisi ollut lumi maassa, niin matkanne "joulumaahan" olisi ollut vieläkin ihanampi. Kuusentuoksuista joulua teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, meillä on oikein aito metsäkuusi. Se ainut "oikea". :) Totta, kunpa olisi edes hiukan lunta. Mutta, eipä tuo ilma haittaa, joulu löytyy jostain aivan muualta. <3

      Poista

Lähetä kommentti