11. LUUKKU - Joulukortti


Joulukorttien tekeminen ja lähettäminen on aina kuulunut jouluuni. Muistan kuinka askartelin mummun kanssa kortteja, jotka sitten sain lähettää. Lapsena kortin taisin lähettää äidille ja isälle sekä toisille isovanhemmille. Kortti sujautettiin kirjekuoreen, kirjoitettiin yhdessä osoite ja vietiin postikonttoriin lähetystä varten. Oi, miten ihania muistoja nuo yhteiset askarteluhetket ovatkaan!

Tämän yhteisen askarteluhetken joulukorttien parissa olen halunnut säilyttää näin aikuisenakin ja omassa perheessäni. Tähän askarteluun osallistuu kaikki ja jokaisella on oma tärkeä tehtävänsä, jotta kortit saadaan valmiiksi ja perille.

Oikeastaan jouluvalmisteluni alkavatkin siitä, kun ryhdyn miettimään, millaiset kortit tänä vuonna teemmekään. Teemme siis kaikille samanlaiset kortit, todellista liukuhihnatyöskentelyä. Syksyllä etsin askartelutarvikkeistani jotakin, kun samalla löysin vanhan ihastuttavan leimasimen. Olemme tätä leimasinta käyttäneet aikaisemminkin joulukorteissa, mutta ei sillä väliä. Leimaaminen kun on mukavaa puuhaa, tällaiseen askarteluun on helppo saada muutkin innostumaan.Tämän vuoden väriksi valikoitui kulta ja valkoinen. Tulostimme ensin kortteihin joulun toivotukset sekä piirsin reunaviivat, jonka jälkeen olikin vuorossa leimaaminen. Kortit valmistuivat nopeasti sekä sujahtivat kirjekuoriinsa, osoitetarrat ja postimerkit vielä lopuksi, kortit olivat valmiit lähetettäviksi.

Marraskuun lopulla mietin, mahtavatko korttimme löytää perille vielä tänä vuonna. Mutta murehtiminen oli turhaa, postilla tontut paiskivat ahkerasti työtään jotta kaikki kortit ja paketit ehtivät perille jouluksi!

Kaisa

Kommentit

  1. Aivan ihania muistoja! <3 Tuollaisia on juuri niin ihana muistella, ja kuinka suuria asioita ne ovatkaan olleet :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin näin jouluisin huomaa pysähtyvän miettimään lapsuutta ja niitä ihania muistoja! <3

      Poista

Lähetä kommentti