2. LUUKKU - JOULUKALENTERI


Jo hyvin aikaisin ennen joulukuuta, kuopus näki kauppaan tuulleet joulukalenterit ja alkoi tietenkin tiedustelemaan, milloin ostetaan. Tätä keskustelua käytiin useampana viikkona ruokaostosten yhteydessä, kunnes eräänä perjantaina kalenterit lähtivät jokaiselle pojalle mukaamme.

Kotona isot tiedustelivat, eikä tänä vuonna ole perinteistä itse tehtyä joulukalnteria lainkaan. En siis aikaisempina vuosina ole tuollaisia valmiskalentereita ostanut, vaan olen aina lapsille tehnyt joulukalenterin. Milloin on ollut kalenteri joulukuusen muodossa ja milloin joulusukkaan kätketyt yllätykset.

Tänä vuonna ajattelin, että en tee enää joulukalenteria, isot kun ovat jo niin isoja. Ja, kun kuopus niin kovin toivoi että saisi kerrankin tuollaisen valmiskalenterin.Mutta, miten ihanaa olikaan kuulla isoilta toive itse tehdyn joulukalenterin suhteen. Kalenteri on ollut heille tärkeä ja siitä on muodostunut perinne. Tiedustelin isoilta, millainen kalenteri on ollut heidän mielestään paras. Niin, kuin yhdestäsuusta he kertoivat että kalenteri jossa on "paketti" jokaiselle päivälle erikseen on ollut mukavin. Yllätys on ollut piilossa ja vaihdellut. Joulusukkaan kun olen laittanut yllätyksiä, niin niitä on saanut itse valikoida, minkä ottaa minäkin aamuna.

Joten, etenkin isojen toiveesta lähdin joulukalenteria askartelemaan. Sen verran oikaisin, että ostin valmiit pussit, jonne sitten yllätykset olen pakannut. Ensimmäinen pussi yllätyksineen on alimmalla rappusella ja mitä lähemmäs joulua kuljemme, sitä ylemmäs rappuja on noustava. Rapputasanteella istuu tonttu, mikä aikoinaan asui esikoisen tontunkodissa.Samalla kun matkaamme kohti joulua tuolla ihastuttavalla kuplavolkkarilla, kiipeämme yhdessä kohti joulua. Mitä poikien kalenterista löytyykän, se pidettäköön tarkasti yllätyksenä!

Kaisa

Kommentit

 1. Aivan ihana idea, ja uskon että lämmitti mieltä kuulla kuinka mieluisia kalenterit ovat olleet 🎄💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kyllä kalenteriin pojat ovat olleet tyytyväisiä, niin toteutukseen kuin yllätyksiinkin! :)

   Poista
 2. Ihana ja tyylikäs :) Sopii hyvin sisustukseen. Kyllä sitä joulukalentereista aina vain pitää, vaikka kuinka onkin jo aikuinen. Joulu on luvalla pienten yllätysten aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itsekin tyytyväinen kalenteriin ja nyt kun pojat on jo niin isoja, tällainen ratkaisu kalenterille on mahdollinen. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja, ainakin näin kahden päivän jälkeen myöskin yllätykset ovat mieluisia!

   Poista

Lähetä kommentti