12. LUUKKU - Ei joulunodotusta ilman piparien leipomista


Joulupiparit ja niiden tuoksu kuuluvat ehdottomasti jouluun. Pipareita leivotaan jo ensimmäisenkerran marraskuussa ja ennen joulua vielä monta kertaa. Aina piparipurkki ammottaa tyhjyyttään ja pöydänpinnoilta löytyy piparimuruja. Ei joulua ilman pipareita!

Viime vuonna tein itse gluteenittoman piparitaikinan, jotta minäkin pääsin nauttimaan näistä herkuista. Mutta, tänä vuonna olemme oikaisseet ja taikina on lähtenyt mukaamme kaupan pakastealtaasta. Niin, ja gluteenittomat piparit olen ostanut ihan valmiina.Kyllä välillä voi hieman oikaista ja on pakko myöntää, että kyllä tuosta kaupan valmistaikinasta on lasten paljon helpompi leipoa kuin itse tehdystä taikinasta. Ja, lapset kun ovat meillä niitä ahkerimpia leipojia, joten kyllä taikinan tulee olla sellaista, mikä heille sopii.

Jos piparit kuuluvat jouluun niin ehdoton suosikki muotiksi on mummuni vanha sydämmenmallinen piparimuotti sekä vanha puinen kaulin. Taitaa tuo taika olla niissä, kun piparitkin maistuvat niin herkullisilta ja piparikulho ammottaa taas tyhjyyttään.Niin, jo on tuo taikina sitten itse tehty tai ei, niin parasta on tuo ihana piparintuoksu mikä valtaa koko kodin sekä yhteinen hetki leipomisen parissa.

Joko teillä on leivottu pipareita?

Kaisa

Kommentit

  1. Täällä ainakin on ihan sama onko taikina itse tehtyä vai kaupasta ostettua, kaikki piparit kyllä häviää keksipurkista:) ja totta ne yhteiset leipomushetket ja uunista nousevat ihanat tuoksut on ihan parasta! Vielä ei ole täällä pipareita leivottu, mutta juuri eilen tehtiin taatelikakkuja ja kauralastuja:) Leppoisaa viikon jatkoa ja joulun odottelua sinne ♥

    VastaaPoista
  2. Meillä on myös leivottu pipareita sekä tummia että vaaleita. Joulu ei tule ilman piparin tuoksua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti