13. LUUKKU - Rosmariininäkkileipä ja valkosipulidippi


Työviikko on lopuillaan ja mukava sekä ohjelmantäyteinen viikonloppu edessä. Tänään vietän isojen poikien kanssa päivän Helsingissä ja viikonloppuna tapaankin ystäviä hyvinkin jouluisissa tunnelmissa. Joten vauhdikasta menoa tiedossa!

Vaikka varsinainen joulu ja herkuttelut ovat vasta edessä, huomaan että makean sijaan valitsen mielummin jotakin suolaista naposteltavaa glögin kaveriksi. Yhdeksi suosikikseni on noussut cashewpähkinöistä tehty valkosipulidippi rosmariininäkkileivän päälle levitettynä. Ja, mikä parasta, reseptit ovat gluteenittomia, maidottomia sekä munattomia. Eli, sopii lähes kaikille.

VALKOSIPULIDIPPI 
(Ohje: Joulukirja, Riikka Kantinkoski ja Virpi Mikkonen)

2½ dl cashewpähkinöitä
½ sitruunan mehu
2-3 valkosipulinkynttä
½ tl merisuolaa
1-1½ dl vettä

Liota pähkinöitä noin 30 minuuttia. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät.

Kaada pähkinät tehosekoittimeen ja lisää sitruunan mehu, kuoritut valkosipulinkynnet, suola ja vesi. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa vettä, jotta saat dipistä haluamasi paksuista ja mahdollisimman sileää. Tarkista maku. Säilytä jääkaapissa. Käytä noin neljän päivän sisällä.

ROSMARIININÄKKILEIVÄN olen tehnyt gluteenittoman näkkileivän reseptillä ja taikinaan olen lisännyt 1 tl rosmariinia. Rosmariini ei maistu näkkileivässä paljoa, mutta tuo kotiin ihanan tuoksun.

Taidankin leipoa kylään tuleville ystävillekin viikonloppuna näkkileipää ja valkosipulidippiä. Mitä makeaa tarjoaisin? Onko sinulla jokin suosikkiresepti glögin kaveriksi?

Mukavaa viikonloppua!

Kaisa


Kommentit

  1. Aivan ihana ohje, kiitos paljon tästä 😊 nam! Ja mahtavaa kun gluteeniton ja munaton, niin sopii tänne. 😊

    Ihanaa viikonloppua! 💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on niin hyvää ja helppo valmistaa. Testaa ihmeessä!
      Ihanaa viikonloppua teillekin! <3

      Poista

Lähetä kommentti