18. LUUKKU - Syksyiset omenat joulunherkkuna


Syksyllä saimme kerätä puutarhasta reilusti satoa, niiin omenoita kuin marjojakin. Suurimman osan omenoista käytimme mehustamolla mehustuttamassa, koska sato oli niin runsas jäi omenoita myös kuivatettavaksi.

Isäni teki meille puukehikot verkoilla, jotka saimme kasattua takan päälle. Pesimme sekä siivutimme omenat ja järjestimme verkkojen päälle. Syksyn ensimmäiset takkatulet ja lämmin takan päällinen kuivatti omenat muutamassa päivässä ihanan nahkeiksi. 

Omenoita siivutettiin sitä tahtiin, kuin kehikot vapautuivat. Aina oli tuo omenapurkki tyhjänä. Onneksi jaksoimme siivuttaa omenoita ja ylläpitää pientä omenakuivuria takan päällä, niin hyviltä nuo kuivatut omenasiivut maistuvatkaan.

Ja, kun puukulhoon kaataa pähkinöitä sekä kuivattuja omenoita, nostaa kulhon esille. Ei kauaa mene kun kulho on omenoistaan tyhjä.

Maukasta keskiviikkoa!

Kaisa

Kommentit

  1. Nam. Heiii, tuli mieleen, että join juuri kahvilassa glögiä, johon tarjoilija laittoi kuivatun appelsiiniviipaleen - oli aika mukavan nköinen ja tuoksuakin siitä lähti. Sopisi varmaan tuo omenakin glögiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kuivatut hedelmät tuovat ihanaa tuoksua ja makua. Täytyykin testata glögin kaverina!

      Poista

Lähetä kommentti